KRAUSZ väljer IBECO som exklusiv agent för HYMAX produkter även i Norge

Pressmeddelande                                                                                  Skien, Norge, 27 maj 2021

KRAUSZ väljer IBECO som exklusiv agent för HYMAX produkter även i Norge

IBECO, ett av Nordens ledande företag inom försäljning av kundspecifika VA- och VVS-lösningar, är nu KRAUSZ nya exklusiva agent i Norge. Sedan många år har IBECO haft agenturen i Sverige, men nu är det klart att bolaget från och med nu även tar över den norska marknaden. KRAUSZ har bland andra varumärkena Hymax och RepaFlex i sin portfölj.

– Det är en erkänd och respekterad agent som vi nu har tecknat för IBECO i Norge. KRAUSZ är en av världens ledande producenter inom tryckvattenskopplingar och reparationsmuffar och enligt vår mening är deras tryckvattenskopplingar från Hymax de absolut bästa på marknaden med hög kvalitet och mycket enkla att montera. De arbetar dessutom kontinuerligt med nya innovativa produkter. Därför är vi väldigt glada och stolta över att vi har fått förtroendet att bli agent för dem även i Norge, säger Morten Belsvik, vd IBECO Norge.

Under åren som IBECO har haft agenturen för KRAUSZ i Sverige har samarbetet alltid fungerat bra. Hymax, som är det varumärke som IBECO har arbetat med mest, har varit en framgångsrik produktserie i Sverige och nu vill KRAUSZ att IBECO Norge även tar hand om den norska marknaden.

– Vi är glada att kunna meddela att vi har en nordisk partner för KRAUSZ produkter. IBECO Sverige har haft en enorm tillväxt inom draglösningar och tillsammans med IBECO Norge vill vi lägga större fokus på användarvänligheten och den goda kvaliteten som Hymax-produkterna erbjuder. Speciellt på dragkopplingar och reparationshylsor, säger Dror Lev, marknads- och försäljningschef för KRAUSZ.

I samband med övertagandet av agenturen i Norge har IBECO flyttat till nya större lokaler i Porsgrunn för att kunna lagerföra KRAUSZ-produkter i Norge. IBECO behåller det svenska lagret som även kommer supporta Norge med specialanpassade produkter.

– Vi ser många synergier med att ha agenturen både i Sverige och Norge. Nu kommer vi ha ett eget huvudlager med standardprodukter i Norge och ha snabb support med ett bredare sortiment och specialanpassade produkter från det nordiska largret i Sverige Det är så här vi vill arbeta med våra agenturer och därför är det extra roligt att KRAUSZ tar det här beslutet, säger Andreas Carlberg, nordisk försäljningschef IBECO.


IBECO ingår sedan 2019 i Uniwater AB, vilka idag består av Norvatek, Dala Kommunalteknik och Rostfria VA-system – pumpstationer med brunnar i betong, glasfiber och rostfritt. ASB – El och automation. ELVA och Emendo – Renings- och vattenverk. IBECO – Produkter och tjänster inom VA och VVS. Dotterbolagen kommer behålla sina namn och verka som självständiga bolag med stöttning från koncernmodern.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Carlberg, nordisk försäljningschef IBECO AB, tfn +46 (0)70 295 69 09
Morten Belsvik, General Manager IBECO Norge, tfn +47 (0)73 930 05 002

www.ibeco.se                        www.ibeco.no

Anders Ekhammar, pressansvarig på Uniwater AB, tfn +46 (0)70 746 25 79,
e-mail: anders.ekhammar@perspective.se


 

IBECO är en oberoende leverantör inom kundspecifika VA- och VVS-lösningar. Bolaget grundades 1968 och har huvudsakligen sina kunder inom kommuner, VA-/VVS-entreprenörer samt industrin. IBECO samarbetar med alla VA/VVS-grossister och omsätter 2020 cirka 90 MSEK. Bolaget ingår sedan 2019 i Uniwater AB (tidigare Norvatek Invest).

Vill du veta mer? Låt oss kontakta dig: