IBECO expanderar i Norden – etablerar filial i Finland

Nu tar VA-koncernen Uniwater klivet in på den finska marknaden. Dotterbolaget Ibeco, en av Nordens ledande distributörer av VA- och VVS-produkter, har öppnat en filial i Helsingfors. Det är ett viktigt och efterlängtat steg i koncernens geografiska expansion inom Norden.

Nu breddar Uniwater, koncern med specialistbolag inom vatteninfrastruktur, sin plattform inom Norden genom att etablera dotterbolaget Ibeco i Finland. Ibeco är en av Nordens ledande distributörer av kundspecifika VA- och VVS-produkter. Företaget har kunder och leverantörsnätverk i alla länder i Norden, vilket gör det till ett naturligt steg att skala upp närvaron österut, i Finland.

Carl Berglund, affärsområdeschef för Uniwater Products, ser stor potential med denna geografiska expansion. Han har sett fram emot etableringen, och gläds över att strukturen nu är på plats med både personal och lokaler.  

Vi har velat göra detta en längre tid och nu är det rätt läge – vi tar klivet fullt ut och etablerar oss i Finland. Vi tror starkt på den finska marknaden, investeringsbehovet är stort, och det finns många likheter med både Sverige och Norge där vi redan verkar. Nu bygger vi vidare på våra erfarenheter och skalar upp tillsammans med lokal personal, säger Carl Berglund.

Ibeco smygstartade i våras med att medverka på Finlands största infrastrukturmässa, Infratech i Jyväskylä, för att knyta kontakter och visa produktutbud. Parallellt pågick rekryteringen av nyckelfunktioner och hitta rätt lokaler. Nu har Ibeco Finland flyttat in i sitt nya kontor och lager, med ett strategiskt bra läge nära en av huvudlederna och endast en kvart från flygplatsen i Helsingfors.

Öppet hus

Den 21 september kl 11-14 är det officiell invigning av Ibeco Finlands kontor. Då är kunder, media och andra intressenter välkomna att höra mer om Ibecos erbjudanden, samt träffa försäljningschefen Pia Palmroos och Uniwaters ledningsgrupp.

Pressackreditering till invigning 21 september

Anmälan till invigningen görs senast 15 september till carolina.jaworski@uniwater.se

Om Ibeco

IBECO är ett agenturbolag inom VA och VVS. Företaget grundades 1968 och har huvudsakligen sina kunder inom kommuner, VA-/VVS-entreprenörer samt industri. Ibeco representerar tillverkare inom och utanför Europa. Företaget ingår sedan 2019 i VA-koncernen Uniwater.

www.ibeco.se
www.ibeco.fi

För ytterligare information, kontakta

Carl Berglund, affärsområdeschef Uniwater Products +46 70-331 00 43, carl.berglund@uniwater.se
Fredrik Jonsson, VD Uniwater +46 070–3202740 fredrik.jonsson@uniwater.se
Pia Palmroos, försäljningschef Ibeco Finland +358 400 616486, pia.palmroos@ibeco.fi
Carolina Jaworski, kommunikationsansvarig Uniwater, carolina.jaworski@uniwater.se +46 070-874 94 89 

Uniwater är en av Nordens ledande grupper med specialister inom VA-infrastruktur. Med dotterbolagens expertis erbjuder Uniwater AB heltäckande VA-lösningar till den nordiska marknaden. Koncernen har drygt 300 anställda och en omsättning på cirka 800 miljoner kronor. Uniwater bedriver verksamhet inom affärsområdena Water Treatment, Pumping Stations, Products, Automation och Solutions. Tillsammans bildar områdena en unik bredd av specialisttjänster och produkter för utveckling av VA-infrastruktur. Koncernen utgörs av ABAT, ASB VA-automation, Aquasvea, Dala Kommunalteknik, ELVA, Emendo, IBAB, IBECO, Norvatek, Proco Services, Rostfria VA-system och Svanesunds rör. Tillsammans utvecklar vi framtidens lösningar för vattnets kretslopp i samhället.

Vill du veta mer? Låt oss kontakta dig: