Carl Berglund lämnar VD-post och tar ansvaret för Uniwater Products

Pressmeddelande                                                                                  

Carl Berglund tar ansvaret för Uniwater Products– ska lägga fokus på tillväxt i affärsområdet

Tidigare vd:n för Ibeco, Carl Berglund, tar nu fullt ansvar för Uniwater-koncernens
affärsområde Uniwater Products. Därmed lämnar han vd-skapet på Ibeco och ska i stället
fokusera på affärsområdets tillväxt både genom organisk tillväxt och nya förvärv. Uniwater är
en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-tekniska lösningar.

Carl Berglund, ny affärsområdesansvarig på Uniwater.

Uniwater-koncernen är indelad i fyra affärsområden; Pumping Stations, Automation, Water Treatment och Products. Nu tillsätter koncernen Carl Berglund som affärsområdesansvarig för Uniwater Products.
– Vi ser att vi inom detta affärsområde kommer att växa starkt under de närmaste åren. Därför behöver vi en dedikerad person som tar ansvar för vår tillväxtstrategi. Carl känner vår verksamhet väl och har varit vd på Ibeco i tolv år. Han är i grunden en entreprenör som byggt upp ett antal bolag och han har även den strategiska förståelse som krävs för att utveckla och skapa tillväxt inom ett affärsområde. För ett par veckor sedan förvärvade vi ABAT som nu ligger under affärsområdet Uniwater Products och vi har flera förvärv i år att se fram emot som kommer att stärka vår portfölj, säger Fredrik Jonsson, koncern-vd Uniwater.

Carl Berglund har tills nu varit vd på Ibeco och var med när bolaget gick in i Uniwater-koncernen. Han har under en tid både arbetat med affärsområdet Uniwater Products och varit ansvarig på Ibeco. Nu lämnar han posten som vd för att fokusera fullt ut på att ansvara för affärsområdet och dess tillväxt.
– Det ska bli oerhört spännande och inspirerande att få lägga all energi på att bygga upp Uniwater Products. Jag har varit vd på Ibeco länge och jag tror att det är utvecklande för både bolaget och mig själv att nu lämna över stafettpinnen. Jag tycker om att vara med och utveckla entreprenörsdrivna bolag och känner väl till möjligheterna och utmaningarna när den typen av bolag växer. Därför tror jag att jag kan vara bra både för våra bolag i affärsområdet och för koncernen, säger Carl Berglund, affärsområdesansvarig Uniwater Products.

Strategin är tydlig, Uniwater-koncernen ska växa och skapa tillväxt organiskt och genom förvärv. Affärsområdet Uniwater Products är ett av de affärsområden som kan se fram emot ett antal förvärv inom den närmsta tiden, senast för ett par veckor sedan förvärvades ABAT AB som nu ingår i affärsområdet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Carl Berglund, affärsområdesansvarig Uniwater AB, tfn +46 (0)70 331 00 43
Anders Ekhammar, pressansvarig på Uniwater AB, tfn +46 (0)70 746 25 79
e-mail: anders.ekhammar@perspective.se

Uniwater är en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-tekniska lösningar. 2021 beräknas omsättningen till 700 miljoner svenska kronor med cirka 225 anställda. Verksamhetsgrenar inom koncernen: Norvatek, Dala Kommunalteknik och Rostfria VA-system – Pumpstationer med brunnar i betong, plast och rostfritt, ASB och Elteknik T. Mielonen samt Elteam One – Automation och elskåp, ELVA och Emendo – Renings- och vattenverk, IBECO och ABAT – Produkter inom VA och VVS.

Vill du veta mer? Låt oss kontakta dig: