Ledig tjänst - KMA-samordnare

IBECO

IBECO är en av de ledande VA/VVS leverantörerna i Sverige. Vår expertis sträcker sig från den minsta rördiametern till de största dagvattenledningarna. Vi strävar för hög tillgänglighet och servicegrad för slutkunden och distribuerar därför våra produkter genom de ledande lagerhållande VA/VVS-grossisterna.

IBECO är en del av Uniwater – en av Nordens ledande koncerner inom VA-tekniska lösningar. Koncernen omsatte 2022 ca 800 MSEK och hade 266 anställda. Verksamhetsgrenar och dotterbolag inom koncernen är: Pumpstationer med brunnar i betong, glasfiber och rostfritt - Norvatek, Dala Kommunalteknik och Rostfria VA-System. Automation och elskåp - ASB. Avloppsrenings- och vattenverk - ELVA och Emendo, produkter inom VA och VVS – IBECO och Proco Services, Solutions – Svanesunds Rör.

IBECO söker KMA-samordnare

Därför ska du välja IBECO

Hållbarhet har identifierats som en viktig värdeskapare för hela Uniwater, för att stärka vår position på marknaden, men också för vår personal samt samhället i stort. Uniwater vill att hållbarhet ska vara en integrerad del verksamheten och våra varumärken. Vi vill vara marknadsledande på hållbarhet inom vår nisch år 2025. Här kommer du ha en viktig roll i vårt företag för att nå våra mål.

IBECO är ett starkt växande bolag med höga ambitioner. Arbetet är självständigt och du kommer få stor frihet och mandat att utföra ditt arbete. Du kommer erbjudas kompetensutveckling inom områden där det behövs förstärkas och vi ser också att din kompetens kommer vara värdefull för oss att ta del av. Vi har högt i tak och vi lär av varann.

Dina uppgifter

Huvuduppgiften innebär att ansvara för att driva och utveckla företagets strategiska och operativa KMA-processer med ett långsiktigt perspektiv i åtanke. KMA-samordnaren stöttar avdelningarna med verktyg, processer samt operativa insatser inom Kvalitet- Miljö- samt Arbetsmiljöarbete.

Då rollen är ny hos oss på IBECO kommer du få vara med och utforma förslag till regler och rutiner inom ditt ansvarsområde, samt utarbeta, följa upp och eventuellt åtgärda svagheter och problem, enligt vår kvalitets- och miljörevisionsplan.

Hållbarhet är viktigt inom vår organisation och att utforma och implementera en hållbarhetsstrategi i enlighet med koncernens övergripande affärsstrategi ligger inom ramen för denna roll. Du arbetar proaktivt med miljögodkännanden för IBECO:s sortiment, bl a Sunda hus, Basta, Svanen, Byggvarubedömningen samt framtida EPD:er.

Omvärldsbevakning, lagefterlevnad och att driva projekt inom kvalitets- miljö- och arbetsmiljöområdet ligger inom ditt ansvarsområde. Du driver på och förvaltar IBECO:s ISO processer, 9001 och 14001.

Rollen innebär många kontaktytor både internt och externt. Ett nära samarbete med liknande funktioner inom koncernens bolag ger dig både kollegor inom området och ett utbyte av erfarenheter och kompetens. Du kommer arbeta nära ledningen på IBECO.

Vad vi söker hos dig

Du har erfarenhet av kvalitets- och hållbarhetsarbete, gärna inom byggbranschen, VA eller VVS. Har du erfarenhet av att leda processer och projekt är det en merit. Har du arbetat med miljögodkännanden och har kunskaper inom relevant lagstiftning samt erfarenhet av ISO-arbete är det bra.

Vi förutsätter att du är van användare av IT-system samt har goda kunskaper i såväl engelska som svenska i både tal som skrift. Ytterligare ett språk är meriterande. Du har B-körkort.

Som person behöver du vara strukturerad, jobba systematiskt och samtidigt ha en förmåga att få andra och förstå vikten av att följa rutiner och processer. Vi ser att du kommer nå framgång om du har lätt för att skapa och underhålla relationer, har ett prestigelöst förhållningssätt och en förmåga att hitta lösningar på problem.

Du behöver trivas i att arbeta i en organisation där allt inte finns på plats, där graden av eget ansvar hos varje medarbetare är hög och där det krävs ett eget driv för att ta sina frågor vidare. I gengäld erbjuds du tillhöra ett fantastiskt team på IBECO där man hjälps åt när det behövs, en större organisation inom Uniwater där det finns både kompetens, resurser och samarbetsytor att nyttja.

Anställningen

Tjänsten som KMA-samordnare löper tillsvidare på heltid med placeringsort Borlänge. Du rapporterar till VD. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.

Så här rekryterar vi

I rekryteringen samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan Hansson & Partners senast den 1 maj.

Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar, vilket bland annat innebär att vi kommer genomföra arbetspsykologiska tester samt djupintervjuer kring de kompetenser vi ser är viktigast för rollen.

Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du vill veta mer om tjänsten.

Anna Hansson, anna@hnpar.com, 070-695 64 63

Martin Ogemar, martin@hnpar.com, 072-237 21 30

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten här

Vill du veta mer? Låt oss kontakta dig: