Ledig tjänst - inköpare Göteborg

Taktisk inköpare till IBECO
Är du i början av din karriär, och kanske nyligen tagit examen eller arbetat något år med inköp? Vill du ta stort ägandeskap i inköpsprocessen, samt arbeta i en roll med många kontaktytor? Ibeco söker nu en taktisk inköpare som vill växa i rollen i takt med att bolaget fortsätter växa!

Om tjänsten
Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos IBECO.

Om företaget
IBECO tillhör koncernen Uniwater, och är ledande VA/VVS leverantörer i Sverige. De distribuerar deras produkter genom ledande lagerhållande VA/VVS-grossister. Deras kunder är inom Sveriges kommuner samt markentreprenörer, och de samarbetar med flera internationella leverantörer. Ibeco grundades 1968 och omsätter i dagsläget cirka 115 miljoner, med tillhörigheten i en stabil koncern med starka tillväxtmål. Ibeco har kontor i Borlänge, Göteborg samt Stockholm med drygt 30 anställda. Ibecos företagskultur präglas av en utvecklande och säljorienterad kultur, där det ges frihet under ansvar till sina medarbetare. Exempelvis erbjuder de en hybridlösning, och möjlighet att forma ens roll som inköpare.

Arbetsuppgifter
Som inköpare arbetar du brett och är delaktig i hela produktcykeln, alltifrån inköp av produkter, till prissättning och leveransbevakning. I rollen ansvarar du för inköp av snabbare karaktär där leveranstiden kan vara en konkurrensfördel gentemot konkurrenterna, det vill säga snabba uppköp och snabb återkoppling till säljare. Därtill supporterar du säljare i inköpsfrågor, och prisförhandlar med leverantörer. Du ansvarar för att hitta alternativa leverantörer om den ursprungliga leverantören inte kan leverera produkten i tid. Vidare bär du huvudansvar för Ibecos fraktavtal, där din uppgift är att hitta strategiska och förmånsvänliga fraktavtal, samt initierar projekt för att optimera inköpsprocessen. Därtill säkerställer du att inköpspriser är uppdaterade i Visma, och ansvarar för företagets bristlista. I rollen är du även med vid leverantörsträffar och resor till diverse tillverkningsenheter som sker cirka två gånger per år. Du arbetar nära en operativ inköpare i Borlänge, och får en god introduktion därigenom för att få bra förutsättningar att axla rollen som inköpare.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
• Eftergymnasial utbildning inom inköp, logistik och/eller ekonomi är meriterande
• Arbetslivserfarenhet inom inköp och/eller logistik är meriterande
• Branscherfarenhet från bygg eller VA/VVS är meriterande
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, meriterande med tyska
• God systemvana, meriterande med kunskap inom Visma Business
• B-körkort

I rollen har du många kontaktytor och du räds inte för att ta första steget till ett samtal. Därtill har du en god kommunikativ förmåga och är bekväm i sociala situationer. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och har förmågan att strukturera och prioritera rätt saker. Du är noggrann och arbetar på ett strukturerat sätt för att hela tiden föra ditt arbete framåt. I rollen arbetar du tätt ihop med en annan inköpare, varför det är viktigt att du uppskattar att jobba tillsammans med andra.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Göteborg, Hisings Kärra
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Ansökan 
Klicka här för att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer? Låt oss kontakta dig:
Ny katalog från IBECO